Jägare vill inte ha varg i länet

Nolltolerans för varg. Det vill jägare i östra delen av Kronobergs län ha.
Lessebo • Publicerad 6 mars 2012

Falken, en av två avdelningar i Jägarnas riksförbunds Kronobergsdistrikt, har haft årsmöte i Hovmantorps Folkets hus. Avdelningen, som vuxit till 431 medlemmar, har under året deltagit i diskussioner om vildsvinshantering och miljömål.

Riksförbundet har gett avdelningarna och distrikten i uppdrag att lämna förslag på hur dess rovdjurspolicy ska förbättras. Som svar på den frågan beslöt de medlemmar som deltog i Falkens årsmöte föreslå att nolltolerans ska gälla för varg. I södra Sverige och i länet finns för stor djurhållning och dessutom inte tillräckligt med skog för att rymma varg framhålls det.

Styrelsen består av ordförande Peter Lindström, Hovmantorp, vice ordförande Mattias Haglycke, Lenhovda, sekreterare Malin Haglycke, Lenhovda, kassör Rune Nordström, Hovmantorp, samt ledamöterna Tord Fransson, Hovmantorp, och Ove Johansson, Kosta.

En manifestation mot Sveriges rovdjurspolitik kommer att hållas runt om i Sverige den 24 mars, bland annat i Växjö.

Sif Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.