GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunens skolor inför dubbla måltider

Från och med denna termin kommer det att serveras två olika måltider i kommunens grundskolor.
Syftet ska vara att ge eleverna större valmöjlighet och att minska sin klimatpåverkan.
Lessebo kommun • Publicerad 13 september 2018
Från och med höstterminen inför Lessebo kommun dubbla måltider i kommunens skolor.
Från och med höstterminen inför Lessebo kommun dubbla måltider i kommunens skolor.
Foto: Mark Hanlon

Enligt ett pressmeddelande på Lessebo kommuns hemsida kommer de nya menyerna att utvecklas under hösten. Både elevernas önskemål samt kökens kapacitet och organisation kommer att tas i beaktande.

– Vi vill ge våra matgäster valmöjlighet, ett ökat utbud och bidra till klimatsmarta måltider. Framför allt ger det en fin möjlighet att upptäcka nya smaker och få nya spännande måltidsupplevelser, säger kommunens måltidschef Cecilia Blidö i pressmeddelandet.

Beslutet tas bland annat för att man via den mat som serveras ska minska kommunens klimatpåverkan.

Vid några tillfällen under hösten kommer köken dessutom tvingas laga tre olika måltider. Vid vissa tillfällen kommer nämligen ingen av de två måltiderna vara anpassade för glutenintoleranta skolungdomar.

– I grunden fungerar det som tidigare med specialkost. Om inte någon av rätterna på menyn fungerar så får eleven specialkost, säger Cecilia Blidö.

Johannes TurstamSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.