GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kostakonstnär ställer ut vintertema

Lena Bergström, glaskonstnär verksam på Kosta Boda ställer ut på Galleri Glas i Stockholm.
Kosta/Stockholm • Publicerad 22 oktober 2018 • Uppdaterad 29 oktober 2018

Utställningen öppnade i lördags och heter "Winter Garden". Tillsammans med glasblåsare i hyttan i Kosta, som har varit med i hela processen har hon gjort frostiga blommor och planeter till utställningen. Glaset bearbetas både när det är varmt och kallt samt målas, slipas, blästras och poleras.

– Vi är så glada för att Lena Bergströms utställning på Galleri Glas, det är hennes första separatutställning på mycket länge så vi ser med spänning på publikens reaktioner. Vi ser just nu en stor nyfikenhet och intresse för svenskt konstglas, denna utställning är en del av den stora konstglassatsningen som vi gör på Kosta Boda glasbruk, säger Maria Olofsson Karemyr, ansvarig för Konstglas på Kosta Boda i ett pressmeddelande.

Lena Bergström har en masterexamen från Konstfack och har sedan 1994 varit formgivare på Orrefors, Kosta Boda. Utställningen visas på Galleri Glas fram till den sjätte december.

Lena Bergström ställer ut "Winter Garden" på Galleri Glas fram till den sjätte december.
Lena Bergström ställer ut "Winter Garden" på Galleri Glas fram till den sjätte december.
Foto: Jonas Lindström
Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer