Annons

Läkare missade brusten lårmuskel

En man i Lessebo kommun fastnade med ena benet i en rälsvagn på jaktskyttebanan och gick ned i spagat med svåra smärtor.
Men läkaren skickade hem honom med brusten lårmuskel.
Lessebo • Publicerad 1 augusti 2014

– Varför fick jag ingen magnetröntgen eller ultraljudsundersökning av mjukdelarna, skriver mannen i sin anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Han menar att förutsättningarna för att bli frisk hade varit betydligt bättre om den brustna muskeln hade upptäckts direkt. Men en akutläkare på Centrallasarett i Växjö ska enligt mannens anmälan bara ha skickat honom till röntgen för att kontroll av frakturer och på ortoped­kliniken fick han bara träffa sjukgymnaster. De hjälpte honom att trots svåra smärtor kunna förflytta sig med en häng-gåstol.

Annons

Mannen skickades hem och först efter magnetröntgen på remiss av Idrottskliniken upp­dagades muskelskadan. Nio månader efter olyckan opererades han av en specialist i Malmö, men då var det för sent. Muskeln gick inte att sy fast.

Mannen har genom intensiv rehabträning kunnat återgå i arbete. Centrallasarettet i Växjö vill inte kommentera fallet i avvaktan på skrivelsen från IVO.

Anders Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons