Annons

Lampåtervinningen letar ny adress

Lessebo kommun gjorde en god affär när man 1997 sålde Glas & Träfastigheten för halva nybyggnadsvärdet till Sweden Recycling.
Lessebo • Publicerad 13 oktober 2010

Företaget flyttade med 15 anställda från Urshult till Hovmantorp och ägarna hade stora framtidsplaner. Men man stod och stampade tills Per Christofferson tog över Sweden Recycling 2006.

Sedan har allt gått snabbt. Företaget hade haft amalgaminsamling hos tandläkare som bärande verksamhet. Men härom året satsade man på återvinning av lampor och lysrör och tar hand om allt som lämnas på Sveriges återvinningsstationer. Därmed kunde antalet sysselsatta växa till 45.

I augusti sålde Per Christoffersson dentalbiten av företaget till världskoncernen Rentokil Initial och frigjorde en vacker slant till att utveckla lampåtervinningsdelen. Den går under namnet Nordic Recycling och de båda Recyclingföretagen drivs vidare under samma tak, tills Nordic Recycling får klart med nya adress.

Anders Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons