Annons

Två till sjukhus efter kraftig kollision

Kosta • Publicerad 11 oktober 2017
Foto: Charlotte Stjernkvist

Kvart över tio på onsdagsförmiddagen kom larm om en trafikolycka nära Kosta.

Enligt de första uppgifterna har två fordon krockat i närheten av en bensinstation på väg 28 vid samhället.

Annons

Enligt Smålandspostens utsände är det stopp för trafiken i båda färdriktningarna och polis, ambulans och räddningstjänst arbetar nu vid olycksplatsen.

Föraren i den ena bilen sitter kvar i fordonet och två ambulanser finns på plats.

”På en av bilarna kommer räddningstjänsten att klippa upp taket för att göra ett säkert uttag av skadad person”, skriver polisen på sin hemsida.

– Två personer är inblandade i olyckan och de förs båda i ambulans till Växjö lasarett, säger Stephan Söderholm vid polisens pressinformation i Malmö.

Enligt Räddningstjänsten Östra Kronoberg ska de två personerna som fick föras till sjukhus, en man och en kvinna, inte ha ådragit sig några livshotande skador.

Enligt en bulletin från Växjö lasarett bedömdes mannen, som är i 80-årsåldern, som oskadd och han senare på dagen skickades hem. Även kvinnan var i 80-årsåldern. Hon bedömdes som lindrigt skadad och fick också lämna sjukhuset.

Enligt Stephan Söderholm är den ene av förarna nu misstänkt för att ha vållat krocken eftersom föraren misstänks ha missat stopplikten vid korsningen.

Stoppet för trafiken förbi olycksplatsen varade i cirka en timme och fordonen leddes då om via Kosta.

Foto: Charlotte Stjernkvist

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons