Annons

Lessebo nya bibliotek öppnade

Många sköna sittplatser, flera små rum för olika verksamheter, en barnhörna med vackra målningar, ett häftigt ungdomsrum och roliga nyheter lite här och var.
Lessebo • Publicerad 2 december 2010
Besökare hittade till biblioteket redan första dagen i nya lokaler i Lessebo Folkets hus.
Besökare hittade till biblioteket redan första dagen i nya lokaler i Lessebo Folkets hus.Foto: Sif Erlandsson
Bibliotekschef Caroline Ahrgren, biblioteksassistent Marita Ljungberg och bibliotekskonsulent Lars Johansson i danshallen som nu är bibliotek.
Bibliotekschef Caroline Ahrgren, biblioteksassistent Marita Ljungberg och bibliotekskonsulent Lars Johansson i danshallen som nu är bibliotek.Foto: Sif Erlandsson

Det mötte besökarna när Lessebo bibliotek öppnade sina nya lokaler i Folkets hus i går.

– Det känns jättebra, säger bibliotekarie Birgitta Ekstrand och biblioteksassistent Marita Ljungberg.

Annons

I drygt två veckor har de och deras kollegor arbetat med att flytta ur de gamla lokalerna på Stationsgatan och in i den nyrenoverade före detta danshallen i Lessebo Folkets hus. En hemtrevlig prägel har satts på både den och kringliggande utrymmen. Kafeterian fungerar fortfarande som en sådan men hela foajén blir nu också konsthall.

– Så roligt att vara första utställare här. Detta är också min första separatutställning här i kommunen, säger Mona Wirkander, Skruv, som visar oljemålningar hela december.

Biblioteket invigs om några veckor. Redan i går var det ändå en del blomsteruppvaktning samt besök av bibliotekskonsulent Lars Johansson, Länsbibliotek Sydost.

– Lessebo är en liten kommun men har en mycket duktig och aktiv bibliotekspersonal som ordnar många aktiviteter här. Det syns utåt och blir då en inspirationskälla för andra. Jag gläds med kommuninvånarna som fått ett så fint bibliotek, säger Lars Johansson.

Sif Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons