Annons

Lönsamt byte av hjullastare dröjer

Tekniska nämnden har mycket att vinna på att byta ut en gammal hjullastare. Men efter en ofullständig upphandling får man börja om från början.
Lessebo • Publicerad 29 oktober 2012

– Vi vill veta vad allt kostar i slutändan, inräknat inbyte av vår gamla maskin och ska göra en ny upphandling en bit in på 2013, säger teknisk chef Leif Gummeson.

Annars verkade allt klappat och klart redan i februari. Tekniska nämnden hade beslutat att leasa en ny hjullastare på sju år. Total driftskostnad, inklusive serviceavtal, däck och diesel beräknades till 290 000 kronor om året.

Den beräknade intäkten är 370 000 kronor om året. Det innebär att den nya hjullastaren skulle gå med vinst. Den skulle köras på heltid vid Lessebo återvinningsstation samt inom va- och gata/parkverksamhet. Den gamla maskinen från 1998 hade gått 17 400 timmar och tekniska kontoret ville byta ut den innan någon större reparation krävdes. Men saker föll mellan stolarna när en medarbetare startade upphandlingen i somras. Den kom att omfatta köp av hjullastare, men inte leasing och inte inbyte av den gamla maskinen.

Anders Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons