Annons

Man åtalas efter misshandel av frun

Under några månader misstänks en man i 30-årsåldern, bosatt i Lessebo kommun, för att ha misshandlat sin fru och uttalat dödshot.
Lessebo • Publicerad 1 augusti 2014

I samtliga fall fanns parets små barn i lägenheten. I maj ska mannen ha dragit sin fru i håret, slagit henne på rygg och armar samt kopplat strupgrepp och hotat henne till livet. I juni ska misshandeln ha upprepats vid två tillfällen för att trappas upp under tre dagar i början av juli.

I hemmet ska mannen ha lagt en telefonsladd runt kvinnans hals och dragit åt. Dagen efter ska han ha uttalat dödshot mot kvinnan sam­tidigt som han höll i en kniv och den tredje dagen ska han ha tagit stryptag, släpat henne genom lägenheten och uttalat dödshot. Denna dag anhölls mannen och han häktades tre dagar senare.

Annons

Åklagaren anser att varje gärning var ett led i en upprepad kränkning av makans integritet och att de kunde förväntas allvarligt skada hennes självkänsla. Därför åtalas mannen för grov kvinnofridskränkning, som kan ge från nio månader till sex års fängelse.

Den åtalade förnekar alla gärningar som han är misstänkt för.

Anders Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons