Annons

Nikolas yngst i talangfinal

På söndag gäller det för snart nioårige Nikolas Chernigovski från Lessebo. Då ska han försöka vinna publik och jury för att ta hem Talangfinalen i Ronneby.
Lessebo • Publicerad 15 november 2014
Sång- och musiktalangen Nikolas Chernigovski, snart 9 år, vill bli musikproducent. Men närmast hoppas han på sångseger i Ronneby.
Sång- och musiktalangen Nikolas Chernigovski, snart 9 år, vill bli musikproducent. Men närmast hoppas han på sångseger i Ronneby.Foto: Anders Karlsson
Elina Andriyevska, 11 år, övar sång med sin bror.
Elina Andriyevska, 11 år, övar sång med sin bror.Foto: 

– Med Hallelujah, säger Nikolas Chernigovski, som är yngst av alla i finalen på Talang Ronneby 2014.

Tävlingen avgörs på Ron Kongresshall, där en jury tillsammans med publiken röstar fram segraren. Tävlingen är öppen för barn under 15 år och har efter audition i Stockholm fortsatt i Nässjö och Växjö för Nikolas.

Annons

Utöver sånginsatsen betygsätts hur deltagarna rör sig, hur bra publikkontakt de har, hur medvetna de är om vad deras sång handlar om och om de har roligt på scenen.

– Jag tycker att det är roligt att sjunga, säger Nikolas, och det syns.

Nikolas spelar också elgitarr och kompar gärna storasyster Elina Andrieyevska.

Hon gillar å andra sidan att öva sånger med sin lillebror.

– Jag var också med i talangtävlingen, men nådde inte final, säger Elina, som utöver sång tränar dans i Växjö.

Hennes storasyster Yana Andrieyevska har också en musikalisk ådra. Hon spelar fiol och sjunger i Ceciliakören.

Nikolas är en fena på att koppla kablar och vill bli musikproducent. Han går i tredje klass på Växjö internationella grundskola, som ligger på Norremark.

– Där vi pratar engelska på lektionerna, men inte hela tiden, och man lär sig mycket.

I skolvalet har han följt sina systrar.

– Min stora flicka Yana hängde på när en skolkamrat valde Växjö och sedan bytte även Elina skola. De får åka mycket buss, men tycker att det är värt besväret, säger barnens mamma Olena Chernigovska.

Anders Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons