Annons

Par fick rätt till ekonomiskt bistånd

Ett par boende i Lessebo kommun nekades ekonomiskt bistånd av socialnämnden. Kommunen har nu fått bakläxa av Kammarrätten i Jönköping.
Lessebo • Publicerad 25 juni 2014

Anledningen till att paret inte fick pengar för den aktuella tiden, var att kvinnan inte lämnat in läkarintyg som visade att hennes arbetsförmåga var nedsatt. Vaken mannen eller kvinnan inskrivna som arbetssökande på Arbetsförmedlingen, något kommunen krävt. Paret tog ärendet till Förvaltningsrätten i Växjö som i en dom i januari gav dem rätt. Socialnämnden överklagade domen.

I sin dom skriver kammarrätten att socialnämnden haft fog för att begära in ytterligare underlag för att klargöra kvinnans arbetsförmåga. Kammarrätten ger också socialnämnden rätt i kravet att bägge skulle vara inskrivna som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen.

Men eftersom paret fått muntligt besked om uppskov med handlingarna, och senare skickat in dessa, anser Kammarrätten att paret har rätt till ekonomiskt bistånd. Kommunens övarklagande avslås därför.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons