Annons

Pojken föll 8 meter genom lucka i taket

Den 15-årige pojke som natten mot lördagen skadades vid ett fall i idrottshallen i Hovmantorp, föll genom en lucka i hallens innertak. Pojken är allvarligt skadad.
– Jag uppskattar fallet till sju, åtta meter, säger vaktmästare Bo Elmgren.
Lessebo • Publicerad 24 juni 2014
Foto: 
Ambulanspersonal fick bryta sig in genom en dörr för att kunna hjälpa den skadade pojken.Den svårt skadade 15-åringen föll genom luckan i taket i idrottshallen.
Ambulanspersonal fick bryta sig in genom en dörr för att kunna hjälpa den skadade pojken.Den svårt skadade 15-åringen föll genom luckan i taket i idrottshallen.Foto: Ellenor Erixson

I?går förmiddag var Krono­bergspolisens tekniker i idrottshallen för att genomföra en teknisk undersökning. Förundersökningsledare Gabrielle Mellqvist berättar att polisen under gårdagen förhört flera personer, vilka ville hon inte gå in på. Den 15-årige pojken hade i?går eftermiddag inte förhörts.

Enligt en bulletin från Centrallasarettet i Växjö är 15-åringen inlagd på barn- och ungdomsavdelningen. Hans tillstånd liksom skadorna betecknades i?går eftermiddag som allvarliga.

Annons

Det var natten till midsommardagen som flera ungdomar i 15-årsåldern tog sig upp på idrottshallens tak. Genom att först ta sig upp på ett lägre tak nådde ungdomarna den lucka som finns för att man ska kunna serva brandlarmet.

Via den luckan kan man sedan ta sig in på gymnastiksalens innertak. Där finns ytterligare en lucka som leder direkt till gymnastiksalen.

– Man har fått upp den luckan och sedan har ­killen ramlat ner genom den. Sju, åtta meter rakt ner, säger vaktmästare Bo Elmgren på Lessebohus.

Golvet som 15-åringen landade på är av parkett.

Fastighetsingenjör Göran Borg på Lesse­bohus berättar att den yttre ­luckan var låst med hjälp av någon slags regel, luckan i taket var reglad från insidan – alltså från gymnastiksalen. Nu ska Lessebohus se över möjligheten att göra det svårare att ta sig upp på ytter­taket.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons