Annons

Polisen hittade narkotika i butik

Polisen gjorde en tobakskontroll på flera butiker i Kronobergs län. En av butikerna som kontrollerades var på en mindre ort i Lessebo kommun. Här hittade polisen narkotika.
Lessebo kommun • Publicerad 28 mars 2019
Vid en tobakskontroll på en butik i kommunen hittade polisen narkotika.
Vid en tobakskontroll på en butik i kommunen hittade polisen narkotika.Foto: Arkiv

Under onsdagen gjorde polisen i Kronobergs län tobakskontroller på flera butiker i länet. Meningen var att de skulle kontrollera så att tobaksförsäljningen gick rätt och redigt till. Men vid en kontroll av en mindre butik i Lessebo kommun fann polisen narkotika. Enligt Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen i Växjö så hittade poliserna tillräckligt mycket narkotika för att klassa innehavet till en, vad polisen bedömer det, normal grad.

– Det är mängden narkotika som hamnar på den normala graden. Det är ringa brott om det är lite och grovt narkotikabrott om det är mycket. Normalgraden är mitt emellan, säger Robert Loeffel.

Annons

Hur mängden ska klassas varierar dessutom med vilken typ av narkotika det är och hur det hanteras. Vad det var för typ av narkotika som polisen fann i butiken vill han inte gå in på.

– Det berättar vi aldrig, säger Robert Loeffel.

En man och en kvinna i 40-års åldern, båda butiksinnehavare är nu misstänkta för narkotikabrott av eget bruk. Det finns i nuläget ingen misstanke om att de ska ha sålt någon narkotika men poliserna har inlett en förundersökning.

Mannen visade tecken på att vara narkotikapåverkad under tiden som poliserna var på platsen. Poliserna tog då prover på mannen och inväntar resultatet.

– Det pågick flera kontroller i olika kommuner i länet under onsdagen. Tobak är skattepliktiga varor och man gör en kontroll av dem lite då och då. Allt ska ha gått rätt till för övrigt och det var bara i den här butiken som man hittade narkotika, säger Robert Loeffel.

Charlotte StjernkvistSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons