Annons

Polisens närvaro ökar i samhället

Under förmiddagen i?går hade Lessebo kommun ett möte med polisen och utlänningsenheten. Senare under dagen genomfördes en återkoppling med representanter från gruppen som i onsdags uppvaktade kommunen.
Lessebo • Publicerad 15 augusti 2014

– Alla känner sig inte rädda i Lessebo. Vissa grupper i kommunen upplever hot och känner sig mer otrygga än andra. Händelserna som varit fokuserar på Lessebo som ort. Tittar vi på övriga samhällen i kommunen känner många ingen oro, säger Christina Nyquist som är kommunchef på Lessebo kommun.

På mötet under förmiddagen träffades kommunen, polisen och utlänningsenheten. Lessebo kommun representerades totalt av fyra personer. På plats från polisen var närpolischef Pär-Axel Tobiazon. Och från utlänningsenheten närvarade myndig hetens chef, Robert Mattebo.

Annons

Efter mötet uppgav Christina Nyquist att hon och chefstjänstemännen nu känner sig uppdaterade kring arbetet som pågår.

– Båda myndigheterna jobbar med ett högt prioriterat ärende var och de har förtur, säger hon.

Christina Nyquist fortsätter:

– Närvaron av poliser kommer nu att öka i Lessebo, säger hon.

En av representanterna för gruppen som i onsdags uppvaktade kommunen tyckte att gårdagens återkoppling var mycket bra.

– Jag tror att det blir bättre om myndigheterna samarbetar. Alla måste få känna sig trygga, säger personen som vill vara anonym.

Nästa möte hålls den 1 september. Då ska samtliga myndigheter samt representanter från gruppen träffas.

Ellenor Erixson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons