Annons

Rånare trängde sig in hos åldringar i Kråksjö

Två maskerade män trängde sig vid lunchtid på fredagen in hos ett äldre par i Kråksjö utanför Skruv. Rånarna sökte igenom stora delar av bostaden inför ögonen på det chockade paret.
Lessebo • Publicerad 8 november 2014

– Männen kom in genom entrédörren och gjorde direkt klart att det var ett rån innan de letade igenom huset ganska ordentligt. Det är ännu så länge oklart om rånarna fick med sig något, säger Alexander Gustafsson, inre befäl vid Kronobergspolisen.

– Rånarna hade med sig någon form av vapen. Vad det var för vapen får vi i det här skedet hålla för oss själva och de har även sagt en del saker, men utredningen är i sin linda.

Annons

Efter att ha sökt igenom bostaden försvann rånarna och lämnade kvar det chockade paret. Enligt vad som hittills har framkommit i förhören med paret var rånarna hotfulla även när de lämnade platsen.

Rånet inträffade mellan klockan 11.30 och 12.30 på fredagen och anmäldes till polisen först vid 13-tiden. Ett stort antal polispatruller skickades till brottsplatsen.

– Vi har haft både hundförare, tekniker, utredare och polispatrull från ordningen på plats. Teknikerna har säkrat en del spår och vi kommer att hålla ganska många förhör med bland annat hemtjänsten och folk som bor i närheten, säger Alexander Gustafsson.

Polisen hoppas på tips och iakttagelser från det aktuella området som kan föra utredningen framåt. Brottet rubriceras i nuläget som grovt rån.

– Det vi hoppas på är att med hjälp av iakttagelser och tekniska spår kunna hitta gärningsmännen. Men det är viktigt att vi får mer iakttagelser från allmänheten för att kunna lösa detta.

I dag fortsätter polisen arbetet för att försöka komma vidare i utredningen i jakten på de utstuderade rånarna som förstörde tillvaron för ett äldre par på landsbygden.

Vi har haft både hundförare, tekniker, utredare och polispatrull från ordningen på plats.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons