GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

S fortsätter samarbetet med C i Lessebo

Socialdemokraterna och Centern fortsätter sitt samarbete även den här mandatperioden.
Med all sannolikhet.
– Det återstår detaljer, säger Angelica Carlsson (C).
Lessebo • Publicerad 14 oktober 2014
Ragnar Lindberg, ordförande för Social­demo­- kraterna i Lessebo.
Ragnar Lindberg, ordförande för Social­demo­- kraterna i Lessebo.
Foto: Lennart Ernstsson
Angelica Carlsson, Centerpartiets förs­ta­- namn i Lessebo i valet 2014.
Angelica Carlsson, Centerpartiets förs­ta­- namn i Lessebo i valet 2014.
Foto: 

S valde C även den här gången. Och tvärtom. Båda partierna har sagt sig vara nöjda med relationen under den förra mandatperioden och signalerade efter valutgången 2014 att de var öppna för att köra vidare tillsammans i ytterligare fyra år.

Utgångspunkten i förhandlingen som nu pågår mellan S och C är att de inleder ett så ka­llat valtekniskt samarbete som innebär att de båda partierna intar samtliga ordförande- och vice ordförande­posterna i kommunens nämnder och styrelser.

Detaljerna som Angelica Carlsson nämner handlar om sammansättningen av församlingarna för att få så mycket insyn och inflytande som möjligt i de frågor som kommer upp inom politiken i Lessebo kommun.

- Det beror på hur man går ihop, hur många platser man får och om det är något givande och tagande när det gäller de platser som man får tillsammans. Det är inte helt färdigt ännu, säger hon.

Företrädare för de båda partierna ska träffas under veckan.

- Vi är intresserade av att fortsätta men det kommer nog att ta ett tag till, och vi kan inte säga något förrän det är klart. Vi har inte kommit så långt att vi har en överenskommelse, säger S-ordföranden i Lessebo, Ragnar Lindberg.

Nu, inför slutförhandlingarna, bedömer båda sidor att allt talar för att partierna kommer att komma överens om fördelningen av ordförandeposterna och platserna i nämnder och styrelser.

- Det kommer med mycket stor sannolikhet att bli en fortsatt valteknisk samverkan mellan C och S, säger Ragnar Lindberg.

Lennart Ernstsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer