Annons

Samåkningstjänst via internet

En samåkningstjänst via Internet ska idag presenteras för kommunstyrelsens arbetsutskott.
Lessebo • Publicerad 26 augusti 2014

– Det här kan bli ett komplement till de kommunikationer som finns, säger Bodil Askencrantz, som är kommunikatör på Lessebo kommun.

Hon varit i kontakt med Gustaf Hamilton som driver företaget samåkning.se.

Annons

– Vi vill kunna underlätta för människor att åka tillsammans. Det är bra med tanke på miljö, pengar och tid, säger Bodil Askencrantz.

I Lessebo kommuns miljö- och energiplan finns målet att före 2016 starta ett samåkningsprojekt. Under dagens sammanträde ska samåkningsföretaget presentera sin modell.

– Jag kommer inte vara på plats utan visa en demonstrationsfilm via en dator och förklara hur samåkning kan gå till i Lessebo kommun, säger Gustaf Hamilton, som är marknadschef för Samåkning i kommunen.

Bodil Askencrantz igen:

– Vi har märkt att det finns ett behov. I medborgardialoger har det kommit fram önskemål om bättre kommunikationer, bland annat till Skruv och Kosta, och vi ska se vad den här modellen kan innebära för oss.

Ellenor Erixson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons