Skolmat lagas på servicehus
– Men i övrigt tror jag inte att barnen har märkt någon skillnad, säger Ann-Mari Karlsson, som har full koll.
Hon börjar nämligen sina arbetsdagar i köket och fortsätter tillsammans med köksföreståndare Jesper Andersson till Skolkrogen strax efter klockan tio.
Köket är utlokaliserat till servicehuset Sjöglimten som annars bara har mottagningskök. Men där finns nu all utrustning från Kvarndammskolan utom den stora stimkitteln. Det är en gryta på 180 liter som värms med ånga och dess ställning var för svår att flytta.
– Det innebär att vi inte kan göra pasta eller koka soppa, säger Ann-Mari Karlsson, som tycker att det går över förväntan att laga mat på Sjöglimten.
På menyn har funnits kassler och gratäng, pannbiff respektive varm korv. Dessutom är en lånekittel på gång.
– Den levereras om några veckor, säger Jesper Andersson.
Han basar över tio anställda som producerar 500 luncher och 200 portioner frukost och kvällsmat per dag. Utan diskmöjlighet får Skolkrogen på Kvarndammskolan lita till engångsserviser. De kostar 1,50 per elev och måltid.
– Jag har satsat på rejäla tallrikar, som inte viker sig, säger Jesper Andersson.
– De fungerar jättebra, säger Tove Nilsson i 2A.
Plastglasen är dock ömtåliga.
– Men de håller om man lägger fingrarna emellan när man ska fylla på glasen, säger Axel Fransson.
Javiera Valdebenito visar hur bra engångstallrikarna är.
Matlagningen på Sjöglimten går över förväntan, enligt Ann-Mari Karlsson.Foto: Anders Karlsson