Annons

Sommarshow med nytänk

På kulturskolan i Lessebo är man i full gång med repetitioner inför turnén med årets sommarshow.
Lessebo • Publicerad 8 augusti 2010
Musikläraren Ronnie Thäck repar med Ellie Stjerna, 16 år, på trummor Linus Sjögren, 16 år, och Simon Svangren, 16 år, på gitarr.
Musikläraren Ronnie Thäck repar med Ellie Stjerna, 16 år, på trummor Linus Sjögren, 16 år, och Simon Svangren, 16 år, på gitarr.Foto: Jonna Andersson
Elisabeth Ajvazjan, 17 år, och Khodadad Votari, 18 år, repeterar för sommarshowen.
Elisabeth Ajvazjan, 17 år, och Khodadad Votari, 18 år, repeterar för sommarshowen.Foto: Jonna Andersson

I år har elever från 16 år fått chansen som sommarjobb att planera och sätta upp en föreställning. De kommunala sommarjobben erbjuder ungdomar tre veckors arbete. Så ser det också ut för de unga talangerna på kulturskolan. Första veckan fick de väcka sina talanger till liv igen efter lite lov. Andra veckan inleddes planeringen och repetitionerna.

– Ungdomarna är med och planerar allt, vi kallar föreställningen sommarshow och det blir en blandning av nytt och en del high lights, säger Ronnie Thäck musiklärare på skolan.

Annons

Ronnie sitter i källaren med tre musiker och repeterar. I danssalen lär Muhammed Albayaty ut en streetdance-koreografi till fyra av sommarjobbarna. Muhammed brukar hjälpa till som danslärare eller assisterande danslärare på skolan. Elisabeth Ajvazjan är en av dansarna, hon har dansat sedan hon var liten. Först i Ryssland och efter att ha flyttat till Sverige blev det ett litet uppehåll men nu är hon i?gång igen.

– Det går bra och det är jätteroligt, säger Elisabeth som verkligen gillar sitt sommarjobb.

I framtiden skulle hon vilja öppna sin egen dansskola. Men först ska hon och de andra talangerna ut på turné i Lessebo, Hovmantorp, Kosta och Skruv. På onsdag är det premiär. Därefter är det tre föreställningar om dagen med avslutning på lördagen under Hemvändardagarna.

– Tredje och sista veckan blir en 45-timmars arbetsvecka, måndag och tisdag ska vi lära ut till de yngre som också ska vara med i showen, säger Ronnie Thäck.

Måndag och tisdag kallar de för sommarskolan, då är sommarjobbarna med och lär ut. Tillsammans showar de sedan resten av veckan.

Jonna Andersson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons