Annons

Stor lokalbrist på Hackebackeskolan

Paviljongen som utlovades till höstterminen på Hackebackeskolan i Lessebo har inte kommit på plats och leverantören går inte att nå. Det drabbar bland andra 50 elever i förskoleklass och 80 fritidsbarn.
Lessebo • Publicerad 16 augusti 2014

– De ansvariga på kommunen får varken tag på leverantören eller någon som har en ledig paviljong, säger Amela Zivkovic, som är rektor på Hackebackeskolan i Lessebo.

Där är det skolstart på måndag för elever från förskoleklass till årskurs 6. Utan paviljong får man tränga ihop sig. Det drabbar främst barn i första klass samt elever med behov av stödundervisning.

Annons

– Vi har gjort en krisplan och kommer att utnyttja alla utrymmen på skolan. Vissa av lokalerna är inte lämpliga för undervisning. Men vi måste göra så här, säger Amela Zivkovic.

I början av juni beslutade kommunstyrelsen att Hackebackeskolan skulle få en paviljong på förslag av barn- och utbildningsnämnden.

–Lessebohus fick uppdrag att hålla i projektet, säger utbildningschef Carl-Axel Hallberg.

Men sent fredag eftermiddag gick bostadsbolagets vd Håkan Bergström inte att nå.

Anders Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons