Annons

Tågresenärer fick vänta ute i kylan

– När får vi vårt väderskydd i Hovmantorp?
Det undrar Carina Andreasson, Furuby, efter fredagsmorgonens tågproblem.
Lessebo • Publicerad 13 oktober 2012

På morgonen fick resenärerna först vänta i 15 minuter efter avgångstid på besked om varför tåget inte kom. Det var signalfel som stoppade trafiken.

Sedan fick hela gänget stå ytterligare 45 minuter ute i kylan tills tåget kom krypande.

Annons

– Trafikverket hade lovat på morgonnyheterna att förra vinterns kaos inte skulle upprepas, kosta vad det kosta ville. Ändå strular det innan vintern ens har börjat, säger Carina Andreasson.

Det var mycket klagomål förra vintern. Då fick hela tåglaster vänta i kyla och snålblåst på ersättningsbussar. Perrongen är för smal för en väntkur och länstrafiken hänvisade till sin väntkur 70 meter bort.

Men kommunen lovade att sätta upp en vägg med tak, men inga gavlar. Perrongen är så smal att dispens ändå krävs från Trafikverket. Kommunen ansökte i våras. Men något svar har inte kommit.

– Jag ringde och stötte på för tre, fyra veckor sedan. Men vi får ta en ny runda, konstaterar teknisk chef Leif Gummeson.

Anders Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons