Annons

Tio månaders fängelse för misshandel

En 19-årig man från Växjö dömdes i dag till tio månaders fängelse. Han har stått åtalad för två fall av misshandel, en i Hovmantorp i juni och en vid McDonalds i Växjö i februari.
Lessebo • Publicerad 20 juli 2012

Ett tjugotal personer var inblandade i gängbråket i Hovmantorp i början av juni. 19-åringen pekades ut av flera vittnen som sade sig ha sett honom sparka på en jämnårig man helt oprovocerat.

I dag dömdes 19-åringen till tio månaders fängelse. Han ska också betala ett skadestånd på 17 000 kronor till sitt offer som blev överfallen och rejält misshandlad med flera sparkar mot huvudet och dessutom stucken med ett vasst föremål.

Annons

I domen beskrivs båda brotten som väldigt grova. När det gäller misshandeln utanför McDonalds i centrala Växjö sparkade 19-åringen sitt offer blodig. Den misshandeln fick även stor uppmärksamhet eftersom den filmades och bilderna visades i programmet Efterlyst i TV3 när polisen behövde hjälp för att kunna identifiera gärningsmännen.

I samband med den händelsen döms ytterligare två män i 20-årsåldern till villkorlig dom och 50 respektive 100 timmars samhällstjänst.

Erivan Ali Rostam
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons