Annons

Trafikverket har överklagat beslut

Lessebo kommun vill att Trafikverket ska utföra åtgärder för att minska störande trafikbuller för en fastighetsägare. Men myndigheten har överklagat beslutet.
Lessebo • Publicerad 4 augusti 2014

I våras skickade fastighetsägaren ett brev till Lessebo kommun där bullersituationen beskrevs och hur den påverkar hälsan. Brevskrivaren meddelande att han vill att Trafikverket står för buller­dämpande fönster på fastigheten, till exempel. Det resulterade senare i att plan- och miljönämnden tog beslut om att Trafikverket skulle utföra skyddsåtgärder i form av bullerdämpande fönster. Detta för att maxnivån för buller inomhus inte ska överskridas. Lessebo kommun meddelade i sitt föreläggande att myndigheten ska ha genomfört åtgärderna senast den sista december i år.

Men Trafikverket meddelade i mitten av juni att man överklagar Lessebo kommuns beslut. Myndigheten anser att bullernivåerna ligger långt under Trafikverkets nuvarande nivå för att sätta in åtgärder. Det sker bara när bullervillkoret överskrids med 10 dB.

I oktober kommer länsstyrelsen troligtvis att fatta beslut i ärendet.

Ellenor Erixson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons