Annons

Två föreställningar varje dag hela juli

58 filmföreställningar visas i Kosta Folkets hus från och med lördag och fyra veckor framåt.
Lessebo • Publicerad 4 juli 2012
Marknadsföring ska locka folk till bion i Kosta Folkets hus.
Marknadsföring ska locka folk till bion i Kosta Folkets hus.Foto: Sif Erlandsson

– Två filmer per dag! När det gäller filmsättningen ville vi ha en blandning, och det blir bland annat dramer, komedier och filmer för barn och ungdomar, säger Anja Budischewski, ansvarig i Kosta för den nya digitala projektorn som i tur och ordning ska flyttas mellan de fyra biograferna i Lessebo kommun.

Först ut är Kosta Folkets hus. Dit hoppas arrangörerna locka publik även bland de tusentals turister som besöker orten varje dag under sommarsäsongen.

Annons

– Alla som checkar in på Kosta Boda Art Hotel eller på campingplatsen får information. I butikerna på outleten affischerar vi och har program vid kassorna, säger Anja Budeshewski.

Det är två fasta biotider varje dag, klockan fyra på eftermiddagen och sju på kvällen. De allra flesta filmerna visas flera gånger, just på grund av att det stora underlaget av tilltänkta biobesökare växlar. Ice Age 4, The Amazing Spiderman, Snow White and the Huntsman. Moonrise Kingdom och Madagaskar 3 är några av filmerna på programmet.

– Folk även från de tre övriga biograferna som vi delar den nya anläggningen med, Lessebo, Hovmantorp och Skruv, kommer hit och kör filmerna. Vi får därför alla träna på att hantera den digitala projektorn.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons