Annons

Tvist om uppdrag som elkonsult

Ett Virserumsföretag ifrågasätter upphandlingen av elkonsulter. Men kommunen anser att allt har gått rätt till.
Lessebo • Publicerad 5 januari 2012

Lessebo kommun, Lessebo Fastigheter och Lessebohus har genom förenklad upphandling sökt två elkonsulter. Åtta anbud kom in och uppdragen gick till Elprojektering i Växjö och Elektrisk byrå Arne Ahlkvist i Kalmar.

Men LH Ingenjörsbyrå i Virserum ifrågasätter upphandlingen och yrkar på att den ska göras om i sin helhet. Det sker i en ansökan till förvaltningsrätten. Bolaget hävdar att förfrågningsunderlaget är motstridigt och otydligt, att man missgynnats av kommunen vid utvärderingen och felaktigt rankats sämst i stället för bäst när det gäller maxkravet på erfarenhet.

Annons

Skiljer sig då Lessebo från andra kommuner när det gäller upphandling?

-Inga kommentarer, säger Virserumsföretagets vd Peter Hagström, som vill avvakta den juridiska prövningen.

Lessebos tekniske chef Leif Gummeson är inte i tjänst. Men han har bemött kritiken på varje punkt i sitt svar till förvaltningsrätten och yrkar på att kravet om överprövning ska lämnas utan bifall.

Anders Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons