Annons

Ung elev fick för lite stöd

Skolinspektionen kritiserar en skola i kommunen. Den brister i särskilt elevstöd och i att motverka kränkningar.
Lessebo • Publicerad 31 oktober 2010

Skolinspektionen fick in en anmälan från elevens mamma. Sonen mådde inte bra i skolan och kände sig illa behandlad av andra elever. Han började dra sig undan, ville inte gå till fritids och pratade om huvudvärk och magont. Mamman pratade med läraren och kontaktade rektorn, men tyckte inte att skolan tog sitt ansvar.

Skolpsykologen föreslog att eleven skulle få använda dator för att klara vissa uppgifter, men så skedde inte. Eleven har svårt för ämnet bild, han har problem att hålla sig till egna arbetsuppgifter och kommer på kant med kamrater.

Annons

Men någon utredning om behov av extra stöd har inte skett. För det får skolan kritik av Skol­inspektionen.

Efter ett bråk där sonen blev slagen blev mamman kallad till skolan och eleverna fick be varandra om ursäkt. Läraren rapporterade inte till rektor. Men efter mammans anmälan till Skolinspektionen har skolan lagt upp strategier för att stärka elevens situation och lagt in kompissamtal på alla scheman.

Anders Karlsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons