Annons

Veteran vald till ordförande i Lessebo arbetarekommun

S-veteranen Ragnar Lindberg valdes i lördags till ny ordförande för Lessebo Socialdemokratiska arbetarekommun.
– Det känns bra, konstaterar han.
Lessebo • Publicerad 14 mars 2012
Ny ledare för kommunens socialdemokrater. ARKIVFOTO: SIF ERLANDSSON
Ny ledare för kommunens socialdemokrater. ARKIVFOTO: SIF ERLANDSSONFoto: Sif Erlandsson

Ragnar Lindberg, Lessebo arbetar politiskt både i landsting och i kommun, det senare som fullmäktigeledamot och som ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Han leder nu också Arbetarekommunen, till vilken är knutna de tre S-föreningar som finns i kommunen; Lessebo, Hovmantorp och Kosta.

Har du några visioner för partiet lokalt?

Annons

– Jag tycker vi har en bra politik, exempelvis när det gäller skola, förskola och äldreomsorg, och vill att vi ska fortsätta på den inslagna linjen.

S har tappat röster i de senaste kommunvalen. Hur ska partiet återta sin starka ställning från förr?

– Jag tror mycket på det personliga mötet, att vara ute och träffa folk, gärna på gator och torg. Jag har bara varit ordförande i några dagar och behöver fundera lite på hur. Men säkert är att vi kommer att synas lite mer under året.

Du fyller 61 i år. Hur ser återväxten ut i Lessebo inom partiet?

– Vi har en del unga, i alla fall som är yngre än jag. Så gäller det också att få nya medlemmar, vilket alltid är något vi arbetar för. Om vi blir mer synliga får vi fler kontakter. Vi vill även få människor att komma till våra möten.

Kommunstyrelsens ordförande och partikollegan Monica Widnemark är jämnårig med dig. Funderar ni inom partiet vem som ska bli nästa kommunalråd?

– Jag hoppas att Monica vill vara kvar ytterligare en mandatperiod. Men det får hon förstås svara på själv.

Sif Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons