Annons

Inbrottsdrabbad lyckades själv stoppa tjuv på E 4:an

När en av de drabbade fick se tjuvens bil följde han efter och lyckades själv stoppa fordonet vid påfarten till E 4:an i Ljungby.
Tjuven flydde och senare under eftermiddagen grep polisen sex personer i en fastighet utanför Lidhult.
Ljungby • Publicerad 27 augusti 2014

– De misstänks i nuläget för inblandning i stölder som inträffade under natten till tisdagen. Den här utredningen kan komma att svälla, säger Frederik Svärd, inre befäl vid Kronobergspolisen.

Det finns fem anmälningar om stölder av framförallt fyrhjulingar och åkgräsklippare i Karlsro väster om Ljungby, Hjälmaryd och i Annerstad som kan kopplas till de misstänkta.

Annons

Strax efter klockan halv ett på tisdagen kom larm om en trafikolycka vid påfarten till E 4:an intill trafikplats Ljungby södra där två bilar blockerade vägen. Det visade sig snart att det var bilen som synts vid en av brottsplatserna som stoppats av en av de bestulna.

Tjuven flydde hals över huvud och i det litauen­registrerade fordonet fanns en stulen fyrhjuling. Fordonet bärgades till polisstationen i Ljungby och ska i dag under­sökas av kriminaltekniker i jakten på spår.

Flera polispatruller skickades till platsen där tjuven försvann och efter ett par timmars sökande slog polisen till mot en fastighet i utanför Lidhult.

– Vid husrannsakan greps de sex personerna, fem män och en kvinna, misstänkta för stölder. Identifieringen är inte hundraprocentigt klar men bevisläget är relativt gott, säger Frederik Svärd.

Vid husrannsakan beslagtogs misstänkt stöldgods som polisen ska försöka härleda.

– Det finns väldigt mycket material som vi måste gå igenom och sammanställa.

Förhören drog ut på tiden och slutfördes inte förrän sent på tisdagskvällen eftersom alla misstänkta förhördes med hjälp av tolk.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons