Annons

Kommunen först ut med bevattningsförbud i länet

Ljungby/Växjö • Publicerad 1 juni 2023
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ljungby kommun har valt att införa ett bevattningsförbud i Agunnaryd, samhället Bolmen samt Södra Ljunga. De är först ut i Kronobergs län med att införa ett bevattningsförbud.

Förbudet gäller från och med 2 juni och tills vidare. Det innebär att invånarna på dessa platser inte får använda kommunalt vatten för bevattning med vattenspridare, vattenslang eller droppslang och att fylla eller byta ut vatten i pooler.

Annons

Ljungby kommun skriver på sin hemsida att bevattningsförbudet införs för att säkerställa att vattnet ska räcka till alla och de viktigaste behoven.

Den senaste tiden har Kronobergs län påverkas av höga temperaturer och torka. Något ihållande regn har inte synts till och någon sådan prognos för framtiden finns inte i nuläget heller.

I Växjö har man valt att inte gå ut med något bevattningsförbud i dag. Kommunen uppmanar att hushålla med vattnet.

– Vi har inga planer på det nu, men vi följer utvecklingen ganska noga. Det är viktigt att man inte slösar med vatten och att vi hushåller med vattnet, säger Malin Engström som är VA-chef på Växjö kommun.

Här saknas innehåll

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons