Annons

”Vansinnig” vägarbetare döms för skadegörelse

En vägarbetare på E4:an blev ”vansinnig och livrädd” när han såg en bil som närmade sig arbetsområdet i alldeles för hög hastighet och slog en asfaltsraka genom fordonets vindruta.
Nu döms han till dryga böter och skadestånd.
Ljungby • Publicerad 1 februari 2018
Genrebild från TT.
Genrebild från TT.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

I november i fjol pågick ett vägarbete på E4:an i höjd med Hamneda söder om Ljungby.

En 32-årig man, som var huvudansvarig för arbetslaget, såg hur en bilist närmade sig vägarbetsområdet i alldeles för hög hastighet. Han tog då en asfaltsraka och slog den genom bilens vindruta.

Annons

32-åringen blev åtalad för skadegörelse och vid rättegången i Växjö tingsrätt förklarade han att han blev både ”vansinnig och livrädd” när han såg bilen närma sig hans kollegor i mellan 70 och 80 kilometer i timmen i mörkret. Han berättade att han slog med rakan för att få bilen att stanna och ”rädda livet på sina kollegor”.

Tingsrätten anser emellertid inte att 32-åringen har ”begått gärningen i nöd” och han döms nu för skadegörelse.

Straffet blir villkorlig dom och dagsböter på knappt 11 000 kronor. Han ska även betala skadestånd till den danska bilägaren och dennes försäkringsbolag på totalt 13 000 danska kronor.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons