Annons
Nyheter

565 unga Växjöbor riskerar att bli utan jobb

Känslan av att ha ett jobb att gå till är en känsla jag önskar att varje ung människa får känna. Det är en känsla som innefattar gemenskap, trygghet och stolthet.
Nyheter • Publicerad 14 augusti 2014

Ett jobb att gå till ger unga människor erfarenhet, frihet och kontakter att ta med sig vidare i livet. För det är just kontakter som ger 70 procent av alla människor ett jobb att gå till, men det är också kontakter som unga människor ofta saknar.

För att minska de hinder som unga möter när de saknar kontakter och arbetslivserfarenhet, har regeringen valt att halvera arbetsgivaravgiften för de som är under 26. Sänkningen av arbetsgivaravgiften gör det möjligt för arbetsgivare att ge oss ungdomar en chans. Det är en sänkning som Socialdemokraterna vill ta bort om de vinner valet. Om man återigen dubblerar kostnaden för att anställa unga, visar nya beräkningar från Riksdagens utredningstjänst att Växjös arbetsgivare tillsammans kommer få betala 175 284 332 kronor mer i arbetsgivaravgifter varje år. Detta motsvarar årslönen för 565 heltidsanställda unga människor i Växjö.

Annons

Nya Moderaterna och Alliansen vill fortsätta att minska de hinder som vi unga möter på arbetsmarknaden. Den femtonde september vill jag vakna upp i ett Sverige där jag vet att 565 unga människors jobb i Växjö inte är hotade av en chockhöjning av arbetsgivaravgiften. För jag vill se ett Växjö där fler unga har ett jobb att gå till, inte färre. Rösta på Nya Moderaterna och Alliansen den fjortonde september, så lovar jag att vi varje dag ska jobba för att fler unga ska få känna känslan av gemenskap, trygghet och stolthet tack vare att de har ett jobb att gå till.

Anna Gustbée (M)

Distriktsordförande MUF Kronoberg

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons