Annons
Nyheter

Adjö svampen – nu börjar älgjakten

En idrottstung helg är över. Öster-herrarna förlorade mot Assyriska och fick ingen draghjälp till allsvenskan av Ängelholm som mötte Brommapojkarna. Spänningen fortsätter därmed för alla med hjärtat i Östers herrlag.
Nyheter • Publicerad 8 oktober 2012

Östers damer föll i lördags på mållinjen. 1-1 mot serieledarna Mallbacken räckte inte till en kvalplats till allsvenskan.

Lakers förlorade mot AIK. Dystert värre.

Annons

Men det finns ljuspunkter och glädje. Carolina KIüft talade om glädje i lördags när Växjös nya friidrottshall, Telekonsult Arena, invigdes. Arenan invigdes samtidigt som en rörd men lycklig Carolina Klüft avtackades.

Många var på plats för att hylla Carolina men också för att vara med på invigningen som innebar att ännu en pusselbit i arena-stadsbygget i Växjö föll på plats.

Det finns 30 inomhushallar för friidrott i Sverige. Ingen av dessa kommer i närheten av att vara lika bra som den här säger förbundskapten Stefan Olsson i Dan Magnussons text på sidorna 8–9 i A-delen.

Om allt det jag nämnt kan ni läsa i dagens Smålandsposten. Ja, det är mycket sport i dagens tidning. Jag är medveten om detta. Till alla er som inte är idrotts-intresserade, allt som hänt i helgen på det sportsliga området är nyhetsmässigt mycket svårslaget. Därför den här prioriteringen. Men det finns faktiskt en hel del annat också.

I dag börjar älgjakten. En högtidsdag för alla jägare. Antalet älgar som fälls i Kronobergs län brukar ligga något över ??3000. Så är det antagligen i år också.

Själv har jag gjort det jag alltid brukar göra helgen före älgjakten – besökt mina kantarellställen. Det känns olustigt att gå på svampjakt samtidigt som det pågår älgjakt i skogarna. Därför blir helgen före älgjakten den helg då jag säger adjö till höstens skogspromenader och mina svampställen. Årets sista trattkantareller är alltså plockade. Nu väntar promenaderna runt Växjösjön i stället.

Gun-Britt Iderheim är produktionschef på Smålandsposten och samtalar här med läsare.

Gun-Britt Iderheim
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons