Annons
Nyheter

Alliansen i Växjö är redo

Växjö kommun har haft fyra framgångsrika år. Det har aldrig i modern tid startats så många nya byggen. Kommunens verksamhet har utökats, det finns inga köer inom särskilda boenden och förskolor. Nyföretagandet är högt och företagen anställer.
Nyheter • Publicerad 17 augusti 2010
Det har aldrig i modern tid startats så många nya byggen som det gjorts i Växjö.
Det har aldrig i modern tid startats så många nya byggen som det gjorts i Växjö.Foto: Urban Nilsson

Växjö ligger i topp när det gäller olika former av jämförelser mellan kommuner – allt ifrån miljö, äldreomsorg och bästa kommun att bo i.

Vi ser framåt. Den som vilar på lagrarna blir omsprungen. Vi lovar fortsatt hårt engagemang för att utveckla Växjö, för nya företag och nya jobb. Vi är heller inte rädda för att låta företag konkurrera med kommunal verksamhet! Konkurrens stärker både kommunen och företagen.

Annons

Våra skolor ska vara trygga arbetsplatser för lärande, med ordning och reda. Otillåten frånvaro ska skrivas in i terminsbetyget och föräldrar ska underrättas omgående.

Kommunens egna gymnasieskolor ska ge eleverna garanterad undervisningsvolym och vi välkomnar granskning/jämförelser med friskolorna.

Kommunens omsorg ska präglas av djupaste respekt för den enskilde. Vi lovar att öka antalet trygghetsboenden på olika ställen i Växjö. Vi vill öka valfriheten inom mathållningen så att det blir mer att välja på!

Vi arbetar hårt med stadsutveckling för att stärka attraktiviteten i staden och det finns rejält med pengar i budget 2011 för detta. Fler p-platser ska byggas i anslutning till stadskärnan. Stråken runt Trummen och Växjösjön ska utvecklas ytterligare och planering ska börja för ett stråk runt Södra Bergundasjön.

Växjö stadskärna ska konkurrera med charm, upplevelser och mötesplaster. Inte vara en kopia av Samarkand!

Vi lovar möjlighet till minst 800 nya bostäder varje år. Det ska finnas byggbar mark för alla typer av boenden i staden, på landet och i de mindre tätorterna.

Vi lovar ökat samarbete med Linnéuniversitetet och vi kommer att göra allt för att utveckla Campus. Vi stärker möjligheterna att ta sig till och från Växjö. Vi lovar tätare tågförbindelser till våra storstadsområden och vi arbetar för att utveckla Småland Airport med fler flygdestinationer.

Idrotts- och kulturlivet utvecklas väl under alliansens styre. Nya anläggningar för idrott och kultur har byggts, byggs och planeras!

Vi lovar fortsatta satsningar på kultur och idrott.

Europas grönaste stad kommer att innebära att vi vill gå före för att skapa en bra livsmiljö för alla medborgare i vår kommun. Satsningen på grön, förnyelsebar energi fortsätter!

Annons

Detta är en utmaning där vi tacksamt tar emot kreativa idéer från dig som är medborgare!

Vi lovar dig en effektiv kommunledning, utveckling av servicekulturen och fortsatt välskött ekonomi.

Alliansen i Växjö ber om förnyat förtroende att leda Växjö kommun!

Nu är alliansen beredd, Gunnar Elm (c ), Bo Frank (m), Rene Jaramillo (kd), Malin Kind (c), Elisabeth Sigfridsson (kd), Annika Stacke (fp), Patric Svensson (fp) och Anna Tenje (m), skriver om sina fyra år vid makten och ber om förnyat förtroende att leda Växjö nästa mandatperiod.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons