Annons
Nyheter

Arabyområdet är en tillgång

Det har skrivits många inlägg här om Araby­området som ett problemområde. Jag bor sedan flera år tillbaka på Nydala i Araby och jag känner verkligen inte igen den bild som målas upp.
Nyheter • Publicerad 13 augusti 2014

När kommunstyrelsen i våras stämplade Arabyområdet som belastat av drogmissbruk, prostitution och maffiastrukturer stämplade man en hel stadsdel som en belastning och skapade en enorm frustration bland oss boende här. Många förståsigpåare uttalar sig om oss och för fram den ena myten efter den andra. Nu senast kunde man från SD:s Ellen Franzén läsa att lösningen för Arabys del handlar om fler poliser och att orsaken till de påstådda problemen ligger i vad hon kallar assimilationsproblem.

Detta nyord är något högern och de bruna krafterna försöker föra ut, att människor måste assimileras i en påstått svensk kultur. De problem som finns i Araby och Växjö beror inte på invandringspolitiken eller på assimilationspolitiken. Det beror på de politiska beslut som har gjort att klassklyftorna ökat i vårt land. Det är därför som arbetslös­heten är så hög i Arabyområdet. Det är därför vi har en skyhög bostadsbrist i vår kommun vilket gör att folk i bland annat Araby inte kan byta bostad. Det är därför vi har ett växande problem med rasism i vårt samhälle. Jag är stolt över att bo i Arabyområdet, men man måste börja se oss i Araby som en tillgång, som berikar vårt samhälle och vår kultur och man måste börja ta krafttag mot den till­tagande främlingsfientligheten och rasismen.

Annons

Joel Sandström

Kommunistiska partiet, Växjö

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons