Annons
Nyheter

"Det är inte köpet i sig som jag reagerar mot - det är det sätt man gör det på"

Det är synd att företrädarna för TAIF reagerar så negativt på mitt ifrågasättande av den politiska hanteringen av köpandet och säljandet av ishallen, skriver Björn Hvornum i en kommentar till artikeln "Hockeyn skapar en attraktiv kommun" från den 29 december.
Nyheter • Publicerad 31 december 2011
Foto: Bernd Blankenburg

Det är synd att företrädarna för TAIF reagerar så negativt på mitt ifrågasättande av den politiska hanteringen av köpandet och säljandet av ishallen. TAIF är säkerligen givande för kommunen men det finns det fler föreningar som är. I dessa föreningar lägger man också in stora ideella krafter, det är inte unikt för TAIF.

Det som man kan ha åsikter om är att man vill ha betalt för dessa ideella timmar. Det är inte köpet i sig som jag reagerar mot det är det sätt man gör det på, att det i underlaget vid försäljningen tgill exempel inte framgår vad det är man köper känns för mig som politiker inte rätt.

Annons

Att Arne Karlsson säger att han inte har kännedom om att man ämnar byta namn på Dackehallen till Nelson Garden Arena när han i själva verket deltagit i möten där detta diskuteras känns inte rätt, det är denna hantering som jag reagerar mot, inte TAIF:s verksamhet. Att han sedan vid förfrågan om man sökt bygglov för denna omändring av fasaden svarar att ”det finns väl viktigare saker att bry sig om” talar för sig själv.

Ska man ge föreningsbidrag så kalla det då för det och inget annat, ska man köpa något så tala om vad man köper, rekonstruera inte i efterhand. Köpet skulle göra det enklare för ansvarsfördelningen har Arne Karlsson sagt bland annat med försäkringsfrågor, hur blir det lättare när TAIF fortfarande äger inventarier, inventarier som har den största brandsäkerhetsrisken i hela hallen?

Sluta förespegla kommuninvånarna saker och gör förhandlingar och uppköp på ett korrekt sätt från början, då får agerandet större trovärdighet.

Björn Hvornum

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons