Annons
Nyheter

Det handlar om framtiden, Carin Högstedt

Nyheter • Publicerad 30 augusti 2010

Rolf Sällryd (kd) svarar Carin Högstedt (v) i Smp 25 augusti och avslutar därmed debatten. Carin Högstedt (v) berör knappast med en stavelse de slutsatser jag drar av den rödgröna budgetmotionen i Sveriges riksdag, den som ni menar ska styra Sverige under kommande år. I stället ägnas spaltutrymmet i huvudsak till att titta bakåt, men att backa in i framtiden är ingen bra metod.

Om Carin Högstedt tycker att det som hänt under senare år varit negativt hade jag förväntat mig en annan reaktion från en som säger sig värna landsbygden. Det handlar om framtiden, Carin Högstedt och jag förstår att du inte vill tala om den med utgångspunkt ifrån den rödgröna budgetmotionen.

Om man studerar den rödgröna politiken i budgetperspektiv måste man nämligen dra slutsatsen att den skulle utarma den svenska landsbygden eller åtminstone göra det svårare att bo där. Konsekvensen av detta blir att avfolkningen accelererar och livsbetingelserna för de allt färre kvarboende skulle försämras ytterligare. Detta är slutsatser från ett studium av den rödgröna oppositionens budgetmotion från s-v-mp. Jag tycker inte att alla ska bo på gångavstånd från en tunnelbanestation. Man ska kunna välja att bo och arbeta i Uråsa, Kalvsvik och Kvarnamåla också.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons