Annons
Nyheter

Det våras för skejtarna i Alvesta kommun

Nyheter • Publicerad 4 juli 2012

 Våren hinner bli till sommar innan skejtbanan är färdigställd. Men innan invigningen görs av kommunalrådet Robert Olesen, troligtvis inom en vecka, vill jag göra några tillrättalägganden av Smålandspostens artikel den 28 juni:

Alexander Malmkvist skriver ”Efter flera års turer av överklaganden står nu den efterlängtade skejtboardparken i Alvesta snart klar”.

Annons

Sanningen är att den mesta tiden sedan beslut fattades i Alvesta kommuns nämnd för samhällsplanering hösten 2010, har gått åt till vanlig kommunal byråkrati.

Först den 10 juni 2011 fattade kommunen beslut om bygglov för banan.

Därefter blev jag tillfrågad som närboende vad jag tyckte. Som ni läst i Smålandsposten överklagade jag den 23 juni 2011.

Den 12 april i år kom Alvesta kommun på att man inte behövde något bygglov för att bygga skatebanan, så man återkallade ärendet från Mark- och miljödomstolen. Trots detta påbörjades inte bygget förrän den 20 juni i år.

Flera års överklagande är alltså i verkligheten mindre än ett år. Men bygglovet och rätten att överklaga blev en papperstiger, när Alvesta kommun plötsligt kom på att man inte behövde något bygglov för en skatebana. Kommunpolitiker har utmålat mig som syndabock gentemot de skateande ungdomarna i Smålandsposten, medan ansvariga i kommunen sluppit skylta med sin inkompetens i plan och byggfrågor.

Totalt har det tagit cirka 1 år och 8 månader från beslut till färdigställande av skejtbanan, vilket trots alla beslutsvåndor är ganska snabbt för ett kommunalt beslut.

JAN FRANZÉN

Medborgare i Alvesta kommun

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons