Annons
Nyheter

Emil ställde till med hyss

Stormen Emil blev det första ovädret som ställde till med hyss under 2012. Det slogs på stora trumman inför onsdagen med varningar, men blåsten verkar ha dragit förbi länet utan några större problem.
Nyheter • Publicerad 5 januari 2012

I dag följer vi upp stormens verkningar, men denna gång handlar det inte så mycket om strömavbrott och nedblåsta träd. I stället har vi frågat Trafikverket om deras beslut att i förväg ställa in all tågtrafik på kust-till-kustbanan mellan Värnamo och Kalmar.

Efter stormen Gudrun och stormen Per har Trafikverket ”trädsäkrat” många järnvägar genom att avverka de träd som står närmast spåren. Men har åtgärden gett resultat? Läs mer i dagens tidning.

Annons

Nästa vecka är det sju år sedan stormen Gudrun förändrade livet för många länsbor. Den kronobergska tideräkningen kan nog nästan räknas i före och efter Gudrun.

Oron sprider sig med SMHI:s varningar, men när blåsten väl lagt sig blir reaktionerna oftast att den senaste stormen bara var en blåsning jämfört med vad vi varit med om tidigare.

På vår hemsida fick ni under onsdagsmorgonen fortlöpande rapporter om vad som hände på länets vägar och järnvägar. Liverapporteringen följdes av tusentals tittare.

Många av er ställde också frågor och lämnade vittnesmål från ett stormigt Kronoberg. Vi avslutar med några av dem.

”Det kommer ordentliga vindpustar i Älmhultstrakten. En järnstol på altanen flydde fältet. Ta det försiktigt i trafiken”, skrev signaturen Guest.

”Friska vindar i buggatorp”, rapporterade Mathias.

”Strömmen tillbaka i Gemla. Varning för alla cyklister som slarvar med lyse o reflexvästar, har stött på 3 redan i dag”, berättade Fredrik.

”Den som ofta är ute i blåsväder blir inte dammig”, noterade signaturen Charlotte Skeftruna.

Vad tycker du om Trafikverkets beslut att stoppa tågtrafiken i förväg? Och hur upplevde du stormen Emil? Hör av dig till lobbyn.

DANIEL RYDSTRÖM

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons