Annons
Nyheter

En vårdcentral utan stafettläkare

Nyheter • Publicerad 21 december 2010
Det är bra att slippa dra sin sjukdomshistoria varje gång man ska besöka vårdcentralen och träffa läkaren. Bilden är tagen för ett annat sammanhang. Foto: Margareta Bloom Sandebäck
Det är bra att slippa dra sin sjukdomshistoria varje gång man ska besöka vårdcentralen och träffa läkaren. Bilden är tagen för ett annat sammanhang. Foto: Margareta Bloom SandebäckFoto: Margareta Bloom Sandebäck

Kommentar till insändaren Inga principer är heliga av Per Anders Anderssons den 17 december.

Per Anders Andersson är distriktsläkare på en vårdcentral i Älmhult, ett samhälle som mig veterligen har både konsumbutik och två fungerande vårdcentraler (varav en privat), bemannade med vad jag kan förstå fasta stabila läkare, varav Per Anders Andersson är en?

Annons

Vi i Lammhultsbygden har ingetdera. Vi har dyra stafettläkare och ingen kontinuitet. Den hårt jobbande personalen har ett otacksamt jobb, när den gör sitt bästa för att hålla ihop och i någon mån stabilisera.

Nu har vi möjligheten att få läkare, som vill arbeta för att vi ska kunna gå till doktorn, utan att rapa upp hela krämp-litanian för nya okända doktorer varje gång. Vi får läkare, som kan ha kvälls-och helgmottagning, som kan skapa kontinuitet.

Vad jag kan förstå är beslutet att de båda privata får jobba under våren på Vårdcentralen i Lammhult fattat i helt demokratisk ordning, och vi i Lammhultsbygdens SPF ska göra vårt yttersta för att lista folk för att få en fungerande vårdcentral i Lammhult, med personal, som har tryggheten att arbeta med samma läkare hela tiden.

INGA-GUN ANDERSSON

ordförande i SPF, Lammhutsbygden

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons