Annons
Nyheter

Erkännandet av Palestina är ett misstag

Kommentar till Erkännandet av Palestina vänster­politik? av Jan-Åke Karlsson Den 24 november.
Nyheter • Publicerad 27 november 2014

Kommunisten Jan-Åke Karlsson anklagar mig för att jag i en tidigare artikel påstått att det skulle vara vänsterpolitik att erkänna staten Palestina.

Detta är en helt korrekt tolkning av min artikel.­ Sveriges erkännande verkar som väl är inte få någon större inverkan på övriga länders inställning till Palestinafrågan. Att sedan påstå att det är många länder som redan har erkänt Palestina är i och för sig sant.

Annons

Men om det handlar om länder som Nordkorea,­ Vitryssland och tidigare kommunistdiktaturer, så känner jag mig inte så ­speciellt smickrad att ingå i detta­ sällskap av diktaturer eller före detta diktaturer. Men för en övertygad kommunist är detta dock inget konstigt.

En sak är vi dock helt överens om, konstigt nog, och det är att Hamas som styr Gaza är en terror­organisation vars stora mål är att utplåna Israel.

Israel råkar vara den enda demokratin i området.­ Att ha detta som mål bekymrar inte vänsterfolk något speciellt. Detta­ är naturligtvis inget­ problem för dem som inte värderar demokrati speciellt­ högt. Men för mig som liberal är detta ett mycket stort problem.

Därför var erkännandet av Palestina enligt mitt förmenande ett misstag.

NILS FRANSSON (FP)

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons