Annons
Nyheter

Gruppbiljett gäller i mån av plats

Kommentar till om länstrafikens gruppbiljett den 17 december.
Nyheter • Publicerad 27 december 2013
Sven Sunesson (C).
Sven Sunesson (C).Foto: Marion Jonsson

I Smålandsposten i tisdags fanns en insändare från lärare och elever som med länstrafikens gruppbiljett skulle resa till en teaterföreställning. Då det inte fanns tillräckligt många platser lediga i bussen nekades klassen att åka med.

Jag vill börja med att beklaga det som hänt och att ni inte kom iväg till teaterföreställningen som ni planerat.

Annons

I Kronobergs län kan elever i grundskolan med länstrafikens gruppbiljett resa till exempelvis studiebesök, kultur- och idrottsaktiviteter av olika slag inom länet. Med gruppbiljetten kan elever resa till ett kraftigt rabatterat pris, men gruppbiljetten gäller bara i mån av plats. Om det inte finns plats alternativt om gruppen består av fler än 30 elever är det abonnerad trafik som måste beställas, eller också får gruppen dela upp sig på olika avgångar.

Abonnerad trafik innebär att en buss beställs till den resande gruppen och man betalar då fullpris. Alla skolor i Kronobergs län har blivit informerade om förutsättningarna för gruppbiljetten och även länstrafikens kundcenter informerade i det aktuella fallet om detta. Kommunikationen kan i detta fall ha brustit mellan länstrafiken och entreprenören, eftersom chauffören inte hade någon vetskap om att en skolklass skulle åka med.

Vi ska se över våra rutiner för gruppbiljetten och även titta på hur vi kan förbättra informationsinsatserna mot skolorna i Kronobergs län om biljettens förutsättningar.

Sven Sunesson, (C), ordförande trafiknämnden, Regionförbundet södra Småland

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons