Annons
Nyheter

Ingen planering för minskad tandvårdsservice i Ryd

Nyheter • Publicerad 23 december 2010
Foto: 

n Kommentar angående Bengt Järhults debattartikel om folktandvården i Ryd den 15 december.

Vargen kommer, påstår Bengt Järhult. Att folktandvården skulle försvinna bara för att vi har skapat gemensam ledning för klinikerna i Ryd och Tingsryd är fel. Snarare innebär det att vi med gemensam ledning kan minska sårbarheten och garantera öppethållande på klinikerna. Vi planerar inte att minska servicen för våra patienter i Ryd.

Annons

Folktandvården Kronoberg arbetar aktivt med att ge alla länsinvånare en bra tandvård, inte bara till dem som bor i centralorterna. Att garantera verksamhet på mindre orter är dock en utmaning, det ska man vara medveten om. Aktiv rekrytering kan lyckas ibland, men som planeringsansvarig måste man då och då variera både strategi och metod för att kunna erbjuda god och kvalitetsstyrd vård lokalt.

Mobila tandvårdsteam bestående av tandläkare och tandsköterska som en till tre gånger i veckan bedriver tandvård i ortens befintliga lokaler kan vara ett sätt att garantera service i glesbygd. För lite drygt ett år sedan tog vi i bruk vår uppskattade tandvårdsbuss, en fullt utrustad tandvårdsmottagning på hjul, som enkelt tar oss mellan olika orter till såväl äldreboenden som skolor. Detta är en garanti för att vi ska kunna erbjuda en god service även på den kronobergska landsbygden.

Folktandvården i Ryd är för tillfället väl bemannad och har gott patientunderlag. Såväl barn som vuxna erbjuds tandvård på sin egen klinik.

Annika Kahlmeter

Chef tandvårdscentrum

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons