Annons
Nyheter

Jag hamnade i fel årskull

"Vi har fått många nya lärare som i vissa fall har lett till sämre studieresultat vilket inte är bra med tanke på att våra slutbetyg är avgörande i våra gymnasieval" Martin Kjellman
Nyheter • Publicerad 23 december 2010
Foto: Urban Nilsson

När vi började på Arabyskolan hösten 08 var det bra, skolan var lite sunkig men helt okej. Det fanns gott om lektionssalar och det var lugnt på skolan. Vi hade bra lärare och det var spännande och roligt på den nya skolan.

På vårterminen fick vi veta att skolan skulle byggas om till en början verkade det roligt men sedan fick vi höra att skolan skulle bli klar först sommaren 2011, alltså efter att vi slutat på skolan. När vi började skolan igen hösten 09 efter vårt sommarlov fick vi veta att många lärare hade slutat. Detta var tråkigt för många var riktigt omtyckta av eleverna. De som fick sluta var de som jobbat i kommunen kortast tid. Alltså inte de som hade sämst kompetens. Jag menar inte att de lärare som är kvar har dålig kompetens utan att det var ett dåligt system.

Annons

Under åttan fick vi bara vara i huvuddelen av skolan, Detta gick bra men vi tvingades ha musik i ett källarförråd och idrott på Kungsmadskolan i den nya handbollshallen det var en fin hall men det är cirka 2,5 kilometer mellan skolan och hallen, Det finns ingen utrustning i hallen så det var bara dans, bollsporter och lekar som var möjligt att ha under lektionerna. Vi hade vår fritidsgård i en lektionssal och det fanns inget att köpa till exempel frukost och liknande. Alla stora tillställningar som julavslutning, luciatåg fick vi ha i vår lilla matsal.

Nu har vi gått första terminen av nian och det har inte varit roligt, vi har bara en liten del av skolan till vårt förfogande. 38 procent av lektionssalarna är baracker och vi har mattematik och NO i en träslöjdsal.

Vi har fått många nya lärare som i vissa fall har lett till sämre studieresultat vilket inte är bra med tanke på att våra slutbetyg är avgörande i våra gymnasieval. Matsalen ligger i huvudbyggnaden men den är avstängd så vi måste går runt hela avspärrningen för att komma till matsalen det är cirka 500 meter man måste gå utomhus enkel tur för att äta mat. Det är inte roligt den här vintern med tanke på all snö.

Eftersom det är få lektionssalar är det väldigt svårt att lägga schema, i vårt nuvarande schema har vi sju håltimmar på en vecka. Hur många hade accepterat att sluta sju timmar senare på en vecka bara för att någon ska låna ert kontor?

Det finns få ställen att vara på i skolan och detta gör att det blir en väldigt hög ljudnivå i till exempel fritidsgården. Det medför att man är väldigt trött efter en skoldag.

Martin Kjellman

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons