Annons
Nyheter

Julskyltningen var bättre förr

Nu kan vi läsa att butiksägarna i city börjar packa ihop och flytta dit kunderna är, på ett annat område. Och varför sviker kunderna butikerna i city? Ja som kund kan jag klart konstatera att när det regnar är det mycket behändigt att gå under tak och handla allt som finns där och här i Växjö regnar det mycket.
Nyheter • Publicerad 12 december 2011
Foto: 

Den senaste så kallade julskyltningen i Växjö tog verkligen priset, som den mest tråkigaste och fantasilösa jag upplevt på många år. (Undantag de unga utklädda damerna i sminkbutiken, hurra). Och blåsten, samt regnet kan man inte skylla på här.

Skyltsöndag, vad ligger i ordet skyltning och för vem skyltar man? När mina barn var små, gick jag endast på julskyltning för att barnen skulle få drömma lite och titta på allt som glimmar och rör sig i fönstren. Den elektriska tågbanan i leksaksaffären, med tomten som låg och snarkade, var höjdpunkten.

Annons

Här har vi en skolstad med massor av elever, några av dem visade upp pepparkakshus nyligen, kunde dessa inte fått stått i ett skyltfönster och man kunde ha utlyst en tävling? Till glädje för alla på skyltsöndagen? De tomma skyltfönstren hade kunnat hyras för en dag och där kunde man t.ex. byggt upp en mega tågbana med hus och tomtar och troll. Ett skyltfönster som inte har en hare eller tomte som vickar på huvudet borde förbjudas, det är inte bara de vuxna som vill se det nya modet, barnen i vagnarna vill också stimuleras under tiden.

Som barn var mina bästa skyltsöndagar i Stockholm. I Gubbängens konditori, där jobbade en konditor som hette Fessler och han var en mästare på att bygga upp hela städer med hus, bilar, tåg och hela skogar med djur blommor m.m. Allt detta i olika nyanser av choklad och marsipan, samt socker. Jag tänker varje jul på honom och allt det fantastiska han gjorde, där stod jag tryckt med näsan mot fönstret och försökte lista ut hur han kunde göra allt detta.

Bästa butiksägare ni har kört fast i fantasin, vad skulle kunna göra er alla unika i förhållandet till Samarkands utbud, ta en funderare på det och börja nischa upp er och låt fantasin flöda, vi som är kunder vill ha upplevelser även i affärsmiljö.

Barbro Åhman

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons