Annons
Nyheter

Kristdemokraterna behövs i regeringen

Kommentar till insändaren KD:s väljartapp av signaturen Gud bevare oss för detta parti den 13 oktober.
Nyheter • Publicerad 15 oktober 2010

En sak som tydligen inte alla har klart för sig är att i en valrörelse går alla partier ut och talar om vad de vill förändra eller hur just de vill styra Sverige. Ju fler röster ett parti får, desto mer makt har de att föra fram sina hjärtefrågor i en koalitionsregering.

Kristdemokraterna som ligger bara runt sex procent av alla röster har därför svårt att få gehör för alla sina krav. I den nuvarande alliansen är det ju fyra partier och KD är minst av dem.

Annons

Att få igenom en bensinskattesänkning i dessa ”gröna” tider förstod KD ganska snart var en omöjlighet. Däremot har KD också länge gått i täten för en skattesänkning för alla pensionärer och då främst fattigpensionärerna.

Det blev två skattesänkningar för pensionärerna under den förra mandatperioden. Den tredje skattesänkningen är redan utlovad till kommande årsskifte. Dessa skattesänkningar har varit befogade eftersom pensionärerna genom den gällande pensionsreformen har blivit en samhällets stabilisator och får sänkt pension i sämre tider. Som senast när världsekonomin krackelerade.

Den personliga friheten har ökat inom skola, vård och omsorg. Vårdköerna har kortats kraftigt. Även löntagare, och företagare har fått skattelättnader och större ekonomiskt utrymme. Kvaliteten har ökat inom äldreomsorgen. Familjerna har fått större möjlighet att styra över sin egen vardag. Statistiskt sett har vi i Sverige– trots krisen – faktiskt aldrig haft det bättre än i dag. Aldrig varit friskare, rikare, eller haft mer att säga till om i våra egna liv.

Mycket mer behöver förbättras. Vissa reformer har fått vissa oönskade resultat. Vi behöver därför Kristdemokraterna som mjukar upp alla reformer och som sätter den enskilda människan i centrum.

Gud välsigna detta parti

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons