Annons
Nyheter

Lag på att skaffa barn

Jag tycker att det borde bli en lag på att man inte får skaffa barn när man är för ung, har egen inkomst och stadigt förhållande.
Nyheter • Publicerad 6 december 2010
Foto: 

Nu för tiden blir jättemånga tjejer gravida, det borde inte bli så. Om man är 16 eller 17 år är det inte säkert att man kan ta hand om sig själv, hur ska man då ta hand om ett litet barn? Jag tycker att man ska vara minst 20 år innan man ska skaffa barn, gått igenom lite och jobbat ett tag. Det är väldigt många mammor som klagar på att de inte har någon tid för sig själva och att barnet kräver så mycket tid och uppmärksamhet, det är klart att det gör! Sen när de inte har något jobb och bestämmer sig för att skaffa barn går de till socialen och ber om hjälp. När man är ung behöver man oftast pengar till t.ex. smink, nya kläder och för att kunna gå ut med sina kompisar eller festa. Så när de får barnbidraget köper de massor med nya kläder och smink till sig själva, de tänker inte på barnet. De som inte har levt livet ska inte skaffa barn, för då är det lätt att man tröttnar efter ett tag och tycker att det är jättetråkigt att bara sitta hemma med barnet när alla andra är ute och festar. Då vill man också vara ute, så unga mammor bestämmer sig för att lämna över barnet till föräldrarna eller någon annan, sen när man ser att det faktiskt är roligare att vara ute med kompisarna än att sitta hemma, så ger de bort barnet oftare. Ibland kan det hända varje helg. Barn behöver sina föräldrar man kan bara inte lämna dem hos någon de inte känner. Man ska vara mogen, kunna ta hand om sig själv och levt livet innan man bestämmer sig att skaffa barn.

Fundersam

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons