Annons
Nyheter

Landstinget Kronobergs personalpolitik hårdna

Kommentar till artikel i Smålandsposten den 23 mars med rubriken: Personaldirektören: ”Ingen har en självklar rätt till jobb”
Nyheter • Publicerad 28 mars 2012

I fredagens artikel uttalar sig landstingets personaldirektör Jeanette Kjellberg om ett specifikt ärende men också i allmänna ordalag om delar av den personalpolitik man bedriver i Landstinget Kronoberg. I artikeln uttrycker Jeanette Kjellberg ”Ingen har en självklar rätt till jobb” något som jag som facklig företrädare i allra högsta grad märkt av de senaste åren allt under överinseende av nuvarande personaldirektör. Antalet uppsägningar av personliga skäl ökar och jag märker en alltmer hårdnande attityd från landstingets sida att göra sig av med individer som man av olika anledningar inte tycker passar in, landstinget väljer och vrakar över vilka som ska ha rätt till jobb.

Utan att fördjupa mig i ett enskilt ärende ställer jag mig frågan varför Jeanette Kjellberg flera gånger i artikeln påstår att en överenskommelse har gjorts med den fackliga organisationen. Vi som facklig organisation gör aldrig några överenskommelser rörande enskilda medarbetares anställningsavtal utan det är helt och hållet en fråga mellan arbetsgivare och arbetstagare och det borde Jeanette Kjellberg veta.

Annons

Vidare i artikeln ställer reportern frågan: -Men facket säger att ni, landstinget inte hade saklig grund för uppsägning. Hur kommenterar du det?

Jeanette Kjellberg svarar: -De skulle jag gärna vilja höra den fackliga organisationen säga till mig själv. Svaret på den frågan levererade jag tydligt i överläggningen med arbetsgivaren. En överläggning där Jeanette Kjellberg har justerat protokollet men inte närvarat.

Mikael Bergdahl, Ordförande

Kommunal Sydost Sektion Psykiatri och Primärvård Växjö

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons