Annons
Nyheter

Lös den akuta platsbristen inom äldreomsorgen i Alvesta

 I samband med ombyggnaden av Högåsen hävdade vi socialdemokrater att det vore klokt att samtidigt bygga ett nytt korttidsboende. Vi möttes av ett kompakt motstånd från den dåvarande centerledda borgerliga majoriteten. Nu befinner vi oss i en situation med akut platsbrist.
Nyheter • Publicerad 13 oktober 2012

25 personer väntar på plats i särskilt boende. Av dessa har åtta redan väntat längre än de tre månader som kommunen har på sig att få fram en plats.

Detta måste anmälas till Socialstyrelsen som kan ge kommunen vitesföreläggande, vilket ju skett redan tidigare. Det nuvarande moderatledda minoritetsstyret verkar inte särskilt bekymrade, fast det akuta läget borde föranleda omedelbara åtgärder.

Annons

Vi frågar, är det rimligt att kommunen använder skattepengar till att betala viten i stället för att snabbt lösa ett akut problem?

Och vi svarar, naturligtvis inte.

Vi kan inte vänta på det utlovade äldreboendet som i bästa fall kommer att stå klart 2016.

Därför kräver vi socialdemokrater att åtgärder omedelbart vidtas för att lösa den akuta platsbristen.

Moduler i anslutning till Högåsen har diskuterats tidigare och är naturligtvis den lösning som ligger närmast till hands. Handla nu!

Robert Olesen (S), v ordförande kommunstyrelsen

Rose-Marie Larsson (S) v ordförande nämnden för omsorg och hälsa

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons