Annons
Nyheter

”Luttrad tjänsteman” tar hem priset

Nyheter • Publicerad 29 oktober 2010

Mycket har man läst men frågan är ändå inte om signaturen Luttrad Tjänsteman tar hem priset. Bara genom att uppträda under signatur visar att man knappast hör hemma bland kommunanställda tjänstemän. Nej, enbart den som har något att dölja skulle gömma sig bakom signatur. Men det är klart, med de påståenden som signaturen gör går det naturligtvis inte att framträda under namn eftersom man då obönhörligen skulle få sina syften avslöjade.

Dessutom känner vi kommunens tjänstemän så väl att vi inte ens kan snudda vid tanken att någon skulle kunna fabricera sådana här falsarium.

Annons

För den invigde går det naturligtvis inte att ha undvikit att Alvesta Alternativet i verkligheten stått för de flesta framtidsinriktade och konstruktiva förslag som kommit från den politiska horisonten i Alvesta kommun. Att bara påstå att A-A har hindrat en fri debatt vid sammanträdena genom att ha sin åsikt klar är absurt. Eftersom vi aldrig har haft den situationen att vi varit i den sittande majoriteten så har vi heller aldrig haft möjligheten att ens styra debatten. Problemet har i stället varit den rakt motsatta –  att majoriteten haft färdiga förslag som man inte haft möjlighet att debattera på sakliga grunder eftersom besluten redan varit fattade i den politiska majoriteten.

Signaturen borde också belysa på vilket sätt vi varit ansvariga för ”kilovis med inhämtade sakkunskaper, utredningar, kostnadsberäkningar och analyser i överflöd”. Mig veterligen har vi bara med något få undantag lyckats få någon vidare utredning till stånd med minimal kostnad som följd.

Att vi skulle ha kostat mer än andra politiska partier gjort genom åren är naturligtvis ytterligare en lögn. På vilket vis skulle vi saboterat den kommunala verksamheten måste man också fråga sig vad skribenten menar med och att vi saknat viljan till samarbete är ytterligare ett påstående som myntats av våra motståndare.

För den som bedömer oss efter saklig grund kan man lätt konstatera att utrymmet för samarbete bygger på om man blir inbjuden till ett sådant samarbete. Det är väl mer eller mindre känt att dörrarna varit stängda mot oss redan från vårt inträde i fullmäktige.

Hur vi skulle ensidigt samarbeta med någon är lite svårt att föreställa sig. Om nu inte skribenten menar att vi snällt skulle lägga oss för alla förslag som kom från den sittande majoriteten och avstå att driva våra egna förslag för att de kom från oss.

För den oinvigde inklusive ”Luttrad tjänsteman” så är det ett faktum att ett beslut som man inte röstat mot och därtill reserverat sig mot är man ansvarig för. Att detta skulle ha kostat kommunen ansenliga summor är en ren lögn. I fullmäktige har ledamöterna betalt per gång och inte per timme varför kostnaderna här är detsamma oavsett sammanträdets längd.

Att nästan var femte väljare stödjer oss och bland dem mängder av kommunanställda borde vara en tankeställare för också ”Luttrad tjänsteman”.

Lars-Olof Franzén

gruppledare Alvesta Alternativet

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons