Annons
Nyheter

Mobbning är oacceptabelt

Kommentar till Ingen ska behöva känna sig osäker i skolan av signaturen utsatt tjej den 26 november.
Nyheter • Publicerad 28 november 2014

Låt mig först säga att jag blir berörd och ledsen varje­ gång jag läser i tidningarna att mobbning förekommer. Kan bara tycka att det är hemskt och att det är ohållbart att det fortfarande­ kan hända men ändå så händer det.

Alla ska känna glädje och positivitet när man går till skolan eller sin arbetsplats. Det är ju fruktansvärt om du får rätt i att det är som en sjukdom och aldrig kommer att sluta. Att det smittar och att det i vissa fall blir med dödlig utgång.

Annons

Jag tycker att det, alla dagar i veckan, ska sägas snälla saker till varandra. Jag tycker också att när det gäller skolan och barnens­ uppträdanden så har de vuxna det stora eller det största ansvaret att dumheterna inte får pågå?–?från föräldrar till lärare, rektorer och övrig skolpersonal.

I skolan måste det upp tydligt på dagordningen­ att det är oacceptabelt med mobbing både mellan elever­ och mellan lärare men också elever och ­lärare. Allt vad mobbing heter måste utrotas.

Vi ska trivas där vi är och med varandra. Det är ­oerhört viktigt för oss själva­ men också lika ­viktigt för resultaten. Allt hör ihop.

Till signaturen Utsatt tjej kan jag bara råda, gå inte runt och var tyst. Prata med föräldrar och lärare för så här ska du inte behöva ha det.

Du kanske har tillgång till en skolsköterska, kurator eller motsvarande.

Sök hjälp. Jag tror att det är viktigt.

Jag tycker också att du har rätt i att alla måste engagera sig. Detta får inte förekomma. Och det gäller alla, alla, alla.

JAN WERNSTRÖM

Åseda

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons